Zopet se je pokazal en super letalski dan, v zadnji uri je bila sprejeta odločitev za Kobalo. Nabralo se nas je 7, spakirali smo se v dva avta rezervirali shuttle za Kobalo in odpravili. Na vzletišču je bilo mace vprašljivo, vsi so nekaj čakali.
 
Boris se je odločil, da bo startal na zahodno stran in sondiral na južnem robu Kobilje glave, ko mu je uspelo so vsi čakajoči naenkrat želeli v zrak. No, ostali od naše grupe smo se odločili za start na vzhodno stran in ko sta dva startala so vsi prekladali padala na vzhod.
 
Nad vzletiščem ni bilo dovolj termično, tudi jaz sem odšel iskat srečo na vzhod Kobilje glave in pristal precej nizko preden sem uspel zajahat to kobilo 🙂. Nad 1600mnv je bilo potrebno malce vztrajnosti v termiki, da si prebil potem je šlo do baze 2500mnv
Edited By
 
B. Košir
 
Primernih stebrov sicer ni bilo prav veliko, je bilo potrebno kar poiskat, dvigivanja pa do dobrih 5m/s.
 
Boris Macura se je odločil, da bo raztegnil kar se-da in je naletel 78km. Bravo Boris.
 
 Tomaž Šober (jaz) sem vzel malce bolj na easy v duhu raziskovanja, dodal 3x dokaj nizko reševanje pa je šlo vseeno pol toliko. 
 
Miodrag Kondić se je neutrudno smukal po Mrzlem vrhu, ostali fantje so prav tako imeli dobre lete, vsi pristali pri kampu ali bližini in najpomembneje nobenih težav.
 
Po peti uri se je na južni strani pobočij lahko letelo le na dinamiki, saj je bila termika praktično enakomerna na celem pobočju.
Za zaključek je sledila večerja in pa pivo v kampu Gabrje, čisto na koncu pa še osvežitev v Soči. 👍👊💪
 
Udeleženci:
 

 

Tomaž Šober, avtor prispevka v spektakularni skrivalnici  med pristajanjem 

3D preglednica odprave

Dodaj odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment